Politika privatnosti

 

U skladu s europskom regulativom (GDPR) UDRUGA je posvetila veliku važnost zaštiti podataka svojih korisnika odnosno način postupanja s informacijama koje se obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjete internetske stranice www.different.com.hr (dalje u tekstu Different.com.hr). Sukladno tome, nadograđena je politika zaštite privatnosti i korištenja kolačića. 

 

Voditelj obrade podataka je:  UDRUGA GRADSKI RITAM Osijek

 

Ako je Udruga zajednički voditelj obrade Vaših osobnih podataka sukladno članku 26. Opće uredbe o zaštiti podataka s još nekim drugim voditeljem obrade, na temelju zajedničke poslovne suradnje i/ili s osnova korištenja neke zajedničke usluge i/ili legitimnog interesa Udruge dodatne informacije u vezi sa zaštitom i obradom Vaših osobnih podataka osim od Udruge, možete zatražiti i od drugog voditelja obrade ukoliko postoji i naveden je kao zajednički voditelj obrade.

 

Udruga je imenovala Službenika za zaštitu osobnih podataka.

 

Vezano za sva pitanja koja se tiču obrade Vaših osobnih podataka i ostvarivanja prava predviđenih Općom uredbom o zaštiti podataka, možete se obratiti Službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedeće načine:

  • pisanim putem na adresu: UDRUGA GRADSKI RITAM B. Kašića 34, 31000 Osijek
  • putem elektroničke pošte na e-mail: gradskiritam@gmail.com

 

Prikupljanje i korištenje neosobnih podataka.

 Vaš preglednik automatski prenosi podatke kada pristupate našoj web stranici. Primjeri toga uključuju vrstu preglednika/verziju preglednika, operacijski sustav koji se koristi, URL preporuke, učitane stranice, vrijeme provedeno na web mjestu i vrijeme posluživanja. Ove informacije ne dijelimo s trećim osobama, osim u izuzetnim slučajevima, i samo uz vaš izričiti pristanak. Bez pružanja navedenih informacija možda vam nećemo moći pružiti sve tražene usluge.

 

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka.

 Prikupljamo i obrađujemo samo osobne podatke (npr. Ime, adresu, e-mail) koje nam pošaljete za registraciju, naručivanje proizvoda ili usluga ili upite, a samo u mjeri u kojoj je to potrebno za utvrđivanje sadržaja pravnog odnosa ili za promjenu pravnog odnosa. Nakon izvršenja ugovora vaši će podaci biti izbrisani uzimajući u obzir zakonske čuvare, pod uvjetom da niste izričito pristali na daljnju upotrebu ovih podataka. Mi nećemo prosljeđivati vaše osobne podatke trećim osobama bez vašeg pristanka ili odgovarajućeg službenog naloga.

 

Možete nam poslati i neke dodatne osobne podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka.

Dodatne informacije o korisničkom računu - možete odabrati pružanje dodatnih informacija, kao dio vašeg korisničkog računa (kao što su spol, željeni jezik, grad i osobni opis). Neke od tih informacija navedenih u postavkama računa dio su vaše stranice javnog profila i bit će javno vidljive drugima.

Drugi podaci - možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija vašem korisničkom računu, odgovaranja na ankete, objavljivanja na forumima, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih značajki Different.com.hr

Zakon Europske unije postavlja posebna pravila za obrađivanje "posebnih kategorija osobnih podataka", koji uključuju vjersko opredjeljenje, političko opredjeljenje te zanimaju li vas muškarci ili žene. Dopuštamo vam da takve podatke objavite, kako bi ih mogli vidjeti ljudi koje vi odaberete. Odlučite li dodati takve podatke, mi ih primamo, obrađujemo i pohranjujemo. Takve podatke upotrijebit ćemo samo uz vaše dopuštenje.

Informacije o geografskoj lokaciji - kada koristite određene usluge Different.com.hr, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja. Different.com.hrmože prikupljati te podatke čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju, ako je ta veza omogućena putem vaših postavki ili dozvola za uređaj.

Informacije o načinu korištenja Different.com.hr- prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem web stranice, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za Ispis i druge radnje na Different.com.hr.

Zapisnik podataka i podataka o uređaju - automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite Different.com.hr i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili different.com.hr (uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

Kolačići i slične tehnologije - koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja na Different.com.hr ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima.

Informacije koje prikupljamo od trećih strana

Different.com.hr može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste Different.com.hr ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem Different.com.hr. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Usluge treće strane - ako povezujete, povežete se ili se prijavite na Different.com.hr putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

Ostali izvori - u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinirati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.

 

Kada se registrirate za postavljanje novog korisničkog računa, podaci koje unesete bit će trajno pohranjeni u našoj bazi podataka. Možete zatražiti brisanje podataka i profila / računa u bilo kojem trenutku.

 

Ako ste pristali i za prijem marketinškog materijala prilikom postavljanja vašeg profila / računa, mi i / ili usluge koje tvrtke koje nam je uputio koristit će vaše podatke u svrhu oglašavanja. Vaš pristanak je dobrovoljan i može se povući u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost.

 

Newsletter usluga

Koristit ćemo vaše podatke kako bismo vam mogli slati informacije o aktualnim događajima i atraktivnim ponudama, pod uvjetom da ste se pretplatili na relevantne biltene. Možete se poništiti pretplatu na newsletter u bilo kojem trenutku putem veze na kraju biltena ili izravno putem svog korisničkog profila.

 

Preporuke proizvoda putem e-pošte

Kao on-line kupac redovito ćete primati preporuke za proizvod putem e-pošte. Ove preporuke možete dobiti bez obzira na to jeste li se pretplatili na newsletter ili ne. U tu svrhu koristit ćemo adresu e-pošte koju ste naveli tijekom kupnje, oglašavati vlastite proizvode i / ili usluge slične onima koje ste kupili od nas u prethodnoj narudžbi. Možete odbiti primanje ove preporuke za proizvod u bilo kojem trenutku klikom na vezu na kraju preporuke proizvoda ili slanje e-pošte na gradskiritam@gmail.com

 

Flyeri, katalozi i svi reklamni materijali poslani poštom

 Vaše ćemo podatke koristiti u marketinške svrhe ako vjerujemo da imamo ponude koje bi mogle biti od interesa za vas. U bilo kojem trenutku možete se isključiti od korištenja svojih podataka o adresi slanjem pismene obavijesti Udruzi ili putem e-pošte na gradskiritam@gmail.com. Nakon što primimo vašu obavijest, obustavit ćemo daljnje slanje marketinških informacija odmah, a nećemo prosljeđivati podatke trećim stranama u marketinške svrhe.

 

Kolačići

Neke od naših usluga zahtijevaju upotrebu "kolačića". Kolačići su male količine podataka koje vaš internetski preglednik sprema na vaše računalo. Kolačići mogu pohraniti podatke o vašem posjetu našoj web stranici. Na primjer, kao rezultat tih podataka, informacije mogu biti prikazane na web mjestu koje je prilagođeno vašim interesima.

 

U slučaju trajnog kolačića pogledajte naš gumb "ostavi prijavljeni", vaši će podaci za prijavu biti pohranjeni 30 dana na uređaju s kojim ste se posljednji put prijavili. Stoga morate biti oprezni pri korištenju javnih računala. Većina preglednika postavljena je prema zadanim postavkama tako da prihvaćaju kolačiće. Međutim, možete konfigurirati preglednik tako da odbije kolačiće ili zahtijeva prethodnu potvrdu od vas prije nego što pohrani kolačiće. Funkcija pomoći u izborniku većine web preglednika objašnjava vam kako vaš spriječiti da vaš preglednik prihvaća nove kolačiće, kako možete postaviti vaš preglednik da vas upozori ako dobijete novi kolačić. Također vam govori kako možete izbrisati sve prethodne kolačiće i kako možete blokirati sve buduće kolačiće.

 

Međutim, ako odbijete kolačiće, možda nećete moći koristiti sve značajke i funkcije našeg web mjesta.

 

Web analitka

¹ Google Analytics usluga usluge web analize tvrtke Google Inc. ("Google"). Google Analytics upotrebljava "kolačiće", tekstne datoteke koje su pohranjene na vašem računalu i koje omogućuju analizu vaše upotrebe web stranice. Google će obično prenijeti i spremiti podatke stvorene kolačićem o vašoj upotrebi ove web stranice na poslužitelj u SAD-u. U slučaju aktiviranja anonimizacije IP na ovoj web stranici, Google će, prije svega, skratiti vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili u drugim državama članicama koje su stranke Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Cjelokupna IP adresa bit će prenesena samo na Googleovu uslugu u SAD-u i ubrzano tamo u iznimnim slučajevima. Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, izradio izvješća o aktivnostima na web stranici te pružio dodatne usluge povezane s korištenjem web stranice i interneta operateru web mjesta. IP adresa koju vaš preglednik prenosi tijekom Google Analyticsa neće se kombinirati s drugim Googleovim podacima. Možete spriječiti spremanje kolačića postavljanjem softvera preglednika sukladno tome; međutim, imajte na umu da nećete moći koristiti sve funkcije web stranice ako to učinite.

 

Možete dodatno spriječiti Googleu snimanje i obradu podataka stvorenih kolačićem i vaše korištenje web stranice (uključujući vašu IP adresu) preuzimanjem i instaliranjem dodataka preglednika na sljedećem linku https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

 

Pomoću sljedeće veze možete spriječiti registraciju putem usluge Google Analytics. Postavit će se kolačić za isključivanje koji sprečava buduću registraciju vaših podataka tijekom posjeta našoj web stranici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Više informacija o uvjetima upotrebe potražite na adresi 

 

https://www.google.com/analytics/termsili-ili https://policies.google.com/privacy?gl=HR&hl=hr

 

Napominjemo da je web-lokacija Google Analytics proširena kôdom " anonymizeIp " kako bi se zajamčila anonimna snimka IP adresa (IP maskiranje).

 

Osim toga, Google Analytics koristi se za procjenu podataka iz AdWordsa i DoubleClick kolačića u statističke svrhe. Ako to ne želite, isključite to putem Upravitelja svojstvima oglasa (http://www.google.com/settings/ads/onweb/)

  

Informacije o zaštiti podataka

 Mi smo u skladu sa zakonskim zahtjevima za sve aktivnosti obrade podataka (prikupljanje, obrada i prijenos). Vaši podaci potrebni za poslovnu transakciju pohranjuju se i prenose davateljima usluga koje nam je uputio kako je potrebno za obradu narudžbe. Nadalje, informacije o adresi i narudžbi prikupit će se i obrađivati u vlastite marketinške svrhe. Za vanjske marketinške svrhe, prenose se samo oni podaci koji su dopušteni zakonom (opći podaci javnosti i skupni podaci sastavljeni u popisima u skladu s člankom 28. stavkom 3. točkom 2. i stavkom 4. Zakona o zaštiti podataka).

 

Siguran prijenos podataka

Svi osobni podaci koje nam šaljete tijekom općeg pregledavanja ili osobito tijekom procesa narudžbe bit će preneseni u šifriranom obliku i stoga su zaštićeni od zlouporabe. Konkretno, stvaramo SSL vezu za svaku transakciju. SSL (sloj sigurnih utičnica) način je za šifriranje podataka tako da ih neovlaštene osobe mogu čitati tijekom prijenosa preko Interneta.

 

SSL vezu možete identificirati promjenom internetske adrese od http: // do https: //. Osim toga, sigurna veza općenito će biti prikazana na traci stanja vašeg web preglednika u obliku simbola zaključavanja.

 

 

Integracija društvenih dodataka

 Dodaci za društvene mreže Facebook, Twitter integrirani su na naše web stranice. To su ponude tvrtke US Inc. Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD), Twitter Inc. (1355 Market Street, Suite 900, San Francisco CA 94103). Dodatke možete identificirati relevantnim logotipima tvrtki.

 

 Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu gradskiritam@gmail.com. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

 

Upravljanje vašim informacijama

Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa. Ako ste odabrali povezivanje na Different.com.hr putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za čuvanje vaših osobnih podataka ažuriranim.

 

Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka

Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama (a koje ne možete ažurirati na vašem korisničkom računu).

 

Zadržavanje i brisanje podataka

Općenito zadržavamo vaše osobne podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

 

Dostavljanje pritužbi

Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane Indexa, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka (hyperlink)

 

Sigurnost

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zlouporabljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

 

Promjene ovih pravila

Different.com.hr pridržava pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama Different.com.hri ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmjenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje Indexu bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

 

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:

UDRUGA GRADSKI RITAM
Bartula Kašića 34, 31 000 Osijek

e-mail: gradskiritam@gmail.com